Mainos
Mainos

Ruotsalainen uusnatsi kiistää Auschwitzin kylttivarkauden

Ruotsalaisten uusnatsien entinen johtaja sanoo, ettei ole varastanut Auschwitzin portilta "Arbeit Macht Frei" -kylttiä. Asianajajansa kautta puhunut Anders Högström katsoo, että hän on päinvastoin auttanut rikoksen selvittämisessä.

- Hän on auttanut Ruotsin ja Puolan poliisia sekä Interpolia asian selvittelyissä, sanoi Högströmin asianajaja Björn Sandin.

Anders Högström pidätettiin eilen Tukholmassa varkaudesta ja vahingonteosta sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaan tavaran kaupittelusta epäiltynä.

-Tilanne on ollut avoin jonkin aikaa, joten hänellä on ollut aikaa valmistautua. Hänestä on epämukavaa joutua oikeuden eteen Puolassa eikä Ruotsissa, asianajaja sanoi.

Högström on kertonut ruotsalaisissa tiedotusvälineissä, että hän toimi välittäjänä, jonka tehtävä oli hakea kyltti ja viedä se ostajalle, mutta päätyikin paljastamaan koko juonen ja sen punojat Puolan poliisille.

Högström perusti Ruotsiin uusnatsistisen puolueen ja johti sitä viisi vuotta ennen kuin lopetti. Puolue lakkautettiin vuonna 2008.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme