Mainos
Mainos

Ruotsalaiset fuskaavat sosiaalituissa

Myös maan johtavat poliitikot ja vallanpitäjät ovat viime vuosina jääneet kiinni huijauksista.

Ruotsalaiset tuomitsevat sosiaalitukien huijauksen, mutta nostavat niitä vuosittain virheellisin perustein jopa 20 miljardin kruunun edestä. Summa vastaa kahta miljardia euroa.

Asiaa tutkineen selvitysryhmän mukaan summasta puolet on suoranaisia huijauksia. Loput potista kertyy tahattomista virheistä ja viranomaisten kiireestä sekä huolimattomuudesta.

- Tämä on todella vakava asia. Kyse on järjestelmän uskottavuudesta ja tietysti valtavasta kuluerästä, sanoi valtiovarainministeriön selvitysryhmän puheenjohtaja Björn Blomqvist.

Mielipidemittausten mukaan peräti 95 prosenttia ruotsalaisista tuomitsee tukihuijaukset, mutta siitä huolimatta fuskaaminen on erittäin yleistä. Kynnystä laskee heikon moraalin ja vähäisen kiinnijäämisriskin lisäksi se, että myös johtavat poliitikot ja vallanpitäjät ovat viime aikoina jääneet kiinni huijauksista.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme