Mainos
Mainos

Ruotsalaiset kannattavat vähemmistöhallitusta

Enemmistö ruotsalaisista tukee pääministeri Fredrik Reinfeldtin johtamaa vähemmistöhallitusta, johon kuuluisivat vain porvariallianssin puolueet.

Svenska Dagbladet -lehden mukaan 53 prosenttia ruotsalaisista tukee ajatusta, että porvariallianssi voi jatkaa vallassa vähemmistönä ilman järjestelmällistä yhteistyötä blokkirajojen yli. Vastaavasti 32 prosenttia oli ajatusta vastaan, selviää Sifo-tutkimuslaitoksen tekemästä selvityksestä.

Kaksi kolmesta porvarihallituksen kannattajasta tuki Reinfeldtin linjaa vähemmistöhallituksesta. Punavihreän oppositioblokin kannattajasta 40 prosenttia tuki ajatusta ja 39 prosenttia oli sitä vastaan.

Punavihreistä sekä ympäristöpuolue että sosiaalidemokraatit ovat suhtautuneet myönteisesti yhteistyöhön hallituksen kanssa tietyissä asiakysymyksissä, kuten pakolais- ja maahanmuuttopolitiikassa.

Reinfeldtin on määrä esitellä uusi hallituksensa virallisesti ensi viikon tiistaina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme