Mainos
Mainos

Ruotsalaiset säilyttäisivät ydinvoimalat

Suurin osa ruotsalaisista haluaa säilyttää ydinvoiman käytön sähköntuotannossa. Ydinvoimasta luopumista kannatetaan yleisemmin naisten keskuudessa.

Enemmistö ruotsalaisista haluaa pitää kiinni nykyisistä ydinvoimaloista tai jopa lisärakentaa ydinvoimaa, käy ilmi tuoreesta mielipidemittauksesta. Ruotsin radion teettämässä kyselyssä vain 12 prosenttia haastatelluista katsoi, että ydinvoimasta pitää luopua niin pian kuin mahdollista.

Yli puolet (53 %) haluaa, että nykyisiä ydinvoimaloita käytetään kunnes ne on turvallisuus- tai kustannussyistä pakko sulkea. 58 prosenttia naisista ja 49 prosenttia miehistä oli tällä kannalla.

Lisärakentamista kannattamaan asettui lähes joka kolmas (30 %). Miehistä 39 prosenttia ja naisista 20 prosenttia tuki lisärakentamista. Ydinvoiman purkamista kannatettiin taas laajemmin naisten kuin miesten keskuudessa.

Synovate Temo -laitoksen tekemään mielipidemittaukseen haastateltiin yli tuhatta ihmistä.

Ruotsissa järjestetään valtiopäivävaalit vajaan kahden viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme