Mainos
Mainos

Ruotsalaisetkin suitsuttavat suomalaisten kiekkokultaa: "Olen liikuttunut kirjoittaessani tätä"

”Suomalaiset ja venäläiset tarjosivat huippuesityksen ja sitä voi pitää esimerkkinä myös ruotsalaisille pelaajille ja johdolle” suitsuttaa Expressen-lehden toimittaja ja jääkiekkokonkari Magnus Nyström.

Aftonbladet puolestaan kiittää Suomea juhlasta sekä jäällä että katsomossa:”Olen liikuttunut kirjoittaessani näitä rivejä. Kiitos siitä Suomi”, kirjoittaa Hans Abrahamsson.

Jännitysnäytelmä sytytti ruotsalaistoimittajat 

Venäjän ja Suomen välinen jännitysnäytelmä sytytti myös länsinaapurit. Kirvelevästä tappiosta toipuneen Ruotsin media ylisti avoimesti etenkin kisaa koskevissa kolumneissaan Suomen menestystä ja piti sitä ansaittuna.

Finaaliottelua kuvattiin juoniorikiekkoilun MM-turnauksen arvoiseksi ja sitä verrattiin viime vuoden otteluun Kanadan ja Venäjän välillä. Kasperi Kapasen täysosumaa jatkoajalla pidetään upeana loppuna ”järjettömälle draamalle”, jonka kolmannen erän loppuminuutit tarjosivat niin pelaajille kuin yleisöllekin.

Superketju ei ollutkaan väsynyt

Eilisillan pelidraama kulkee ruotsalaisten otsikoissa seuraavasti: Alku näytti suomalaisten kannalta heikolta. Itsevarmat venäläispelaajat veivät ensimmäistä erää niin selvästi, että Aftonbladetissa kummastellaan, etteivät venäläiset onnistuneet viemään joukkuettaan 4-0 johtoon.

Ruotsalaistoimittaja jopa epäili hetkellisesti, että ”superketjun” Puljujärvi ja Laine olisivat jo menettäneet parhaimman turnausvireen. Kunnes maalihana aukesi ja ketju nosti areenan tunnelman ekstaasiin.

Peli-ilo voitti turnauksen

Expressenin toimittaja kertoo nauttineensa ottelusta heti alusta alkaen. Vaikka peli ei ollutkaan täydellistä, koska junioriotteluissa virheitä sattuu ja valmentajien pulssi on välillä vaarallisen korkealla.

Suomalaisten ja venäläisten junioreiden peli-ilo pantiin erityisesti merkille.  Se ”lapsenomainen into, kun saa pelata suurella areenalla MM-finaalissa”.

Expressenin Nyström suorastaan herkistelee: ”Suomalaisten ja ruotsalaisten peli-ilo on sellaista rakkautta urheiluun, jota on niillä pelaajilla, jotka jaksavat urheilla pisimpään”. Esimerkeiksi tällaisesta rakkaudesta jääkiekkoon hän nostaa Teemu Selänteen, Chris Cheliosin ja Jaromir Jagrin. Kahdella finaalijoukkueella oli hänen mukaansa hauskaa jäällä. Siksi finaalipaikka oli ansaittu.

Yleisöennätys rikki Euroopassa

Ruotsalaismedia on myös kiitellyt kisajärjestelyjä. Niiden mukaan Suomen onnistui rikkoa yleisöennätys Euroopassa, kun nuorten kiekkoa on seurannut hallissa yli 200 000 katsojaa.

Kisojen yhtenä suurena meriittinä ei Ruotsissa pidetä ainoastaan Suomen voittoa, vaan myös sitä, että nuorten kiekkoilu MM-tasolla kiinnostaa ihmisiä ja saa paljon julkisuutta.

Aftonbladet kuitenkin huomauttaa, että Kanadan vuoden 2009 ottelujen katsojamääriin ei vielä ylletty. Kanadassa yleisöä oli yli 450 000.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme