Mainos
Mainos

Ruotsalaisfirmat keskeyttivät untuvatuotteiden kaupan

Useat ruotsalaisyritykset ovat eilen ilmoittaneet keskeyttävänsä untuvatuotteiden kaupan tai ottavansa alkihankkijoihinsa yhteyttä selvittääkseen niiden alkuperän.

Ruotsin TV4 esitti sunnuntaina dokumentin, joka paljasti, että lähes kaikki maailman suuret untuvantuottajat Puolassa, Unkarissa ja Kiinassa kynivät hanhia elävinä, mikä aiheuttaa linnuille suuria tuskia. Dokumentin tekijät kävivät myös eteläunkarilaisella tilalla kuvaamassa kynimistä.

Tavarataloketju Åhlens keskeytti maanantaina kaikkien untuvatuotteiden myynnin ja sänkyvalmistaja Sova lopetti untuvan oston, kunnes alihankkijat vahvistavat, ettei niiden untuvia ole kynitty elävistä eläimistä. Urheiluketju Stadium kertoi jo saaneensa tällaisen varmistuksen. Myös huonekalujätti Ikea selvittää untuviensa alkuperän.

Elävien hanhien kyniminen on kielletty Euroopan neuvoston jäsenmaissa. Eläinsuojelujärjestöjen mukaan jopa 50 - 80 prosenttia kaikesta maailmanmarkkinoiden untuvasta on kynitty elävistä linnuista.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme