Mainos
Mainos

Ruotsalaiskirjasto poisti Tintti-kirjat rasistisina

Tukholman Kulttuuritalon kirjasto on poistanut Tintti-sarjakuvakirjat hyllyistään, sillä ne kuvaavat vieraat kansallisuudet alentavan karrikoidusti.

Dagens Nyheter -lehden mukaan Tintti-kirjoihin on Ruotsissa jo aiemmin lisätty alkusanat, jotka muistuttavat, että kirjat on tehty aikana, jolloin vallitsivat eri arvot kuin nykyään. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kirjastolle, vaan Tintit poistettiin kokoelmasta kokonaan.

Kulttuuritalon lasten- ja nuortentoiminnan kehittämistä johtavan Behrang Mirin mukaan Tintti-kirjat esittävät vieraat kansallisuudet pilakuvamaisesti siirtomaa-ajan hengessä.

– Afrikkalaiset ovat hieman tyhmiä, arabit istuvat lentävien mattojen päällä ja turkkilaiset polttavat vesipiippua, hän sanoo.

Belgiassa paikallinen tuomioistuin päätti helmikuussa, ettei Tintti Afrikassa -sarjankuvakirjan myyntiä ei ole syytä kieltää rasismisyytösten takia. Kirjan kieltämistä oli vaatinut kongolaissyntyinen aktivisti.

(MTV3- STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme