Mainos
Mainos

Ruotsalaiskomentaja: Venäjä valinnut vastakkainasettelun

Ruotsin puolustusvoimien komentajan Håkan Syrenin mielestä Venäjä on valinnut vastakkainasettelun politiikan. Siksi Ruotsin puolustuksen suunnittelun tulee perustua enemmän turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen kuin ennalta päätettyihin talousraameihin. Syren kommentoi ensimmäistä kertaa Georgian kriisin vaikutuksia Ruotsin puolustukselle tänään julkaisemassaan uutiskirjeessä.

Syrenin mukaan Ruotsin puolustuspolitiikka on pitkän aikaa perustunut siihen, että eurooppalaisia ristiriitoja ratkaistaessa sotilaallinen voimankäyttö on poissuljettua.

Yhteistyö muiden maiden kanssa ja vahva Nato ovat Syrenin mielestä Ruotsin turvallisuudelle keskeiset elementit.

Syren kirjoittaa, että Ruotsin tulee varmistaa näkyvä ja uskottava osuutensa lähialueemme sotilaallisen tasapainon säilyttämisessä. Syrenin mielestä tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Ruotsi palaisi alueelliseen puolustusjärjestelmään, josta se on jo luopunut. Myöskään se ei tarkoita mitään äkkinäistä uutta arviointia Venäjän sotilaallisesta kyvystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme