Mainos
Mainos

Ruotsalaiskoulut voivat rajoittaa hunnun käyttöä

Ruotsalaiskoulut voivat kieltää oppilaita käyttämästä kokonaan peittävää huntua tietyissä tilanteissa. Kouluvirasto Skolverket on vahvistanut kannan, jonka mukaan vastuu päätöksestä on käytännössä yksittäisillä opettajilla.

Huntukieltoa voidaan harkita, jos pukeutuminen vaikeuttaa huomattavasti vuorovaikutusta oppilaan ja opettajan välillä tai vaikuttaa turvallisuuteen. Yleistä huntukieltoa ei oteta käyttöön.

Muun muassa opettajien keskusliitto Lärarnas Riksförbund kyseenalaistaa päätösvastuun sysäämisen opettajien harteille. Liiton puheenjohtajan Metta Fjelknerin mielestä on ongelmallista, jos yhdellä oppitunnilla huntu on sallittu ja toisella ei.

Suomessa käytäntö on samantyylinen kuin Ruotsissa. Valtakunnallista ohjeistusta ei ole, mutta Opetushallituksen mukaan koulut voivat rajoittaa huntujen käyttöä esimerkiksi turvallisuussyistä.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme