Mainos
Mainos

Ruotsalaislähiö ottaa naapureikseen mieluummin Helvetin Enkelit kuin pakolaislapset – "En uskalla päästää vaimoa ulos"

Ruotsalaislähiössä pelätään pakolaislapsia Helvetin Enkelit -moottoripyöräjengiä enemmän, kertoo SVT.

Saltsjö-Boon asukkaat Nackan kunnassa lähellä Tukholmaa ottavat naapurikseen mieluummin Helvetin Enkelit -moottoripyöräjengin kerhotilan kuin luovuttavat rakennuksen yksin saapuneille alaikäisille pakolaisille.

Nackan kunnan halu ostaa Helvetin Enkeleiden kerhotilana toimiva talo on aiheuttanut valtavan palautevyöryn alueen asukkailta.

– Vaadimme, että takaatte asuinalueen pysyvän sellaisena, että voimme liikkua vapaasti ja pukeutua haluamallamme tavalla ilman, että meitä tuijotetaan, ryöstetään tai raiskataan, eräs alueella asuva kirjoittaa sähköpostipalautteessaan.

– En uskalla päästää vaimoani ulos tai antaa tyttärieni tulla kylään. Meidän on muutettava muualle asumaan, kirjoittaa toinen asukas.

Asukkaiden mukaan moottoripyöräjengistä ei ole koskaan aiheutunut harmia eikä jengiläisiä ole tarvinnut pelätä. Sen sijaan asukkaat pelkäävät pakolaisia ja uskovat heidän tulonsa laskevan asuntojen arvoa. 

Kunta ei aio protesteista huolimatta luopua ostoaikeistaan.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Jutun keskustelu suljettu asiattoman kommentoinnin vuoksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme