Mainos
Mainos

Ruotsalaislapset huolissaan vanhemmistaan

Ruotsalaislapset ovat huolissaan vanhemmistaan. Vuosittain sadat lapset soittavat lasten hätäpuhelimeen ja kysyvät apua ja neuvoja, kun heidän vanhempansa juovat tai käyttävät huumeita.

Lasten oikeuksien puolesta toimiva vapaaehtoisjärjestö Barnets rätt i samhälle (Bris) saa joka vuosi kymmeniätuhansia puheluja ja sähköpostiviestejä lapsilta, jotka ovat hädissään.

Viime vuonna Brisin ylläpitämään hätäpuhelimeen tuli 21 400 soittoa lapsilta. Joka viides yhteydenotto koski perheriitoja ja perheen rikkoutumista. Valtaosa soittajista, 79 prosenttia, oli tyttöjä, ja soittajien keski-ikä oli 14 vuotta.

Ruotsalaislapset ovat huolissaan myös vanhempiensa juomisesta. Viime vuonna 900 lasta kysyi hätäpuhelimessa vanhempien alkoholinkäytöstä. Jotkut lapset kertoivat, että äiti oli maailman paras, mutta joi 4-5 lasia viiniä joka ilta. Lapset olivat neuvottomia, peloissaan ja pyysivät apua.

Brisin vuosiraportin mukaan lapset kokivat, että heidän tulisi löytää ratkaisu ongelmiin ja että he olivat itse syypäitä niihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme