Mainos
Mainos

Ruotsalaislehdet: Bussikuski jätti pienen Alexanderin yksin vieraalle pysäkille – kymmenvuotias harhaili eksyksissä neljä tuntia

Kymmenenvuotias Alexander-poika koki pelottavia hetkiä Göteborgissa perjantaina, kun linja-autokuski poisti hänet bussista vieraassa kaupunginosassa. Hänet löydettiin vasta neljän tunnin päästä tapahtuneesta. Asiasta uutisoivat ruotsalaislehdet Aftonbladet ja Göteborgs-Posten.

Alexander oli matkalla koulusta kotiin perjantaina iltapäivällä, kun hän myöhästyi varsinaisesta koulukyydistään ja joutui turvautumaan bussiin. Vasta linja-autossa hän huomasi, että hän oli myös unohtanut linja-autokorttinsa kotiin.

Kun bussikuski huomasi, että pojalla ei ole asianmukaista lippua, hän pakotti pojan jäämään autosta vieraalla pysäkillä ja hänelle tuntemattomalla alueella.

Pojalla ei ollut puhelinta mukanaan, eikä hän tiennyt, miten löytäisi kotiin. Hänet löydettiin vasta neljä tuntia myöhemmin, kun koiranulkoiluttaja huomasi eksyneen pojan liikenneympyrässä.

"Alexander oli löydettäessä järkyttynyt ja peloissaan"

Alexanderin äiti Jessica Rosendahl on hyvin tuohtunut tapauksesta. Hän kertoo pojan olleen löydettäessä järkyttynyt ja peloissaan.

– On kauheaa, että kymmenvuotiasta lasta voidaan kohdella näin. Tapahtunutta on mahdotonta hyväksyä, Rosendahl toteaa Göteborgs-Postenin haastattelussa.

Rosendahl on vaatinut linja-auton kuljettajalta henkilökohtaista anteeksipyyntöä. Hän on ilmoittanut tapahtuneesta myös poliisille.

Liikennöitsijä pahoittelee

Göteborgin julkisesta liikenteestä vastaava Västtrafik pahoittelee tapahtunutta. Yhtiö lupaa tehdä kaikkensa tapauksen selvittämiseksi.

– Otamme yhteyttä perheeseen heti kun tiedämme tapauksesta enemmän. Kun löydämme oikean yrityksen ja kuljettajan, äiti saa tietysti henkilökohtaisen anteeksipyynnön, Gunilla Wicktor Västtrafikin tiedotusosastolta kertoo.

Jessica Rosendahlin mukaan tapaus on jättänyt syvät haavat pienen pojan sydämeen.

– Hän ei ole halunnut mennä kouluun eikä ainakaan ajaa enää bussilla. Se on hyvin surullista, äiti pahoittelee.

Samanlainen tapaus kuohutti Suomessa viime viikolla, kun bussikuski jätti pikkutytön pysäkille ilman rahaa ja puhelinta. Tytön äiti aikoo tehdä tapauksesta rikosilmoituksen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme