Mainos
Mainos

Ruotsalaislehti listaa syitä rakastaa Suomea

Ruotsalaislehti Expressen on listannut 11 syytä rakastaa naapurimaa Suomea. Expressenin mukaan Suomesta tekevät rakastamisen arvoisen muun muassa mahtava luonto, saunat, design ja suomalaisten onnen määrä.

1. Onnellisuus

Onnellisuustutkimuksessa suomalaiset ovat olleet maailman kärkikastia. Esimerkiksi OECD:n vuonna 2010 tekemässä listauksessa suomalaiset olivat toiseksi onnellisin kansa tanskalaisten jälkeen.

2. Maailman designpääkaupunki

Vain kolmella maalla on ollut maailman designpääkaupungin-titteli, Suomi on yksi näistä. Helsinki oli maailman designpääkaupunki vuonna 2012. Lisäsyitä rakastaa suomalaisdesignia Expressenin mulaan ovat esimerkiksi Marimekko, Fiskars, Aarikka, Arabia, Nokia, Alvar Aalto, Ittala, Kalevala, Jopo ja Artek.

3. Parhaat koulut

PISA:n tutkimuksissa Suomen koulujärjestelmän on todettu olevan ehdotonta eliittiä.

4. Eniten saunoja maailmassa

Noin 3,3 miljoonaa saunaa, siinäpä syytä kerrakseen Suomen rakastamiseen

5. Paras maa äideille

Pelastakaa lapset -järjestö on listannut Suomen parhaaksi maaksi äideille. Maailman talousfoorumi on lisäksi listannut Suomen tasa-arvoisimmaksi Islannin jälkeen.

6. Rehellisimmät asukkaat

Valittujen Palojen -lompakkotestissä Suomi kiilasi kärkeen. Testissä "hukattiin" 12 lompakkoa maailman eri kaupunkeihin yhteystiedoilla varustettuna. Eniten lompakkoja omistajalleen palautettiin Helsingissä, 12 lompakosta vain yksi jäi hukuksiin.

7. Paras mobiilipeleissä

Expressenin mukaan monet menestykseimmistä mobiilipeleistä kehitetään Suomessa. Kärkiesimerkkinä tästä tietenkin Angry Birds.

8. Paras työvoima

Työvoimaa arvioivassa Maailman talousfoorumin tutkimuksessa Suomi sijiottui kolmanneksi Sveitsin ja Singaporen jälkeen.

9. Revontulet ja ilma

Expressenin mukaan Suomi on luonnonystävän paratiisi. Ah, ne tuhannet järvet, saaret, revontulet - ja puhdas ilma.

10. Paras matkakohde

Suomi ja Rovaniemi ovat Lonely Planetin ykkösvalinta talvimatkakohteeksi. Helsinki puolestaan on valittu Travel and Leisure -nettisivuston suosikkikohteeksi vuonna 2014 ja onpa Helsinkiä hehkutettu myös NY Timesissa

11. Maailman paras maa

Newsweek-lehden selvityksessä Suomi arvioitiin parhaaksi maaksi, arviointikriteerejä olivat muun muassa koulutus, terveys ja elämänlaatu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme