Mainos
Mainos

Ruotsalaislehti: Nainen tunnustanut 22 vuoden takaisen henkirikoksen – uhrina suomalainen Usko

Ruotsissa 63-vuotias nainen on tunnustanut tappaneensa Sörertäljessä vuonna 1994 kuolleen Usko Uutisen, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Suomesta Ruotsiin muuttanut 1970-luvulla muuttanut Usko Uutinen löytyi 22 vuotta sitten marraskuussa kuolleena parvekkeen alta. Miehellä oli pistohaavoja kaulassa, mutta kuolemansyyn tutkinnassa tapaus todettiin itsemurhaksi. Expressenin haastattelema Uskon poika Jani Lönnroos ei luota selitykseen.

– Me tiesimme, ettei se ollut (itsemurha). Olin silloin pieni, mutta veljeni näki kuvat, eikä hän ole tyhmä. Haavat eivät olleet itse aiheutettuja, hän toteaa.

Nyt tapon myöntänyt 63-vuotias nainen kertoo, että hän oli ystävänsä kanssa ryöstänyt miehen. Koska jälkeenpäin hän pelkäsi miehen menevän puhumaan poliisille, hän palasi miehen luo ja tappoi tämän. Hän myös yritti saada tapahtuneen näyttämään itsemurhalta.

Selityksenä tunnustukselle nainen kertoo sen, että häntä painoi katumus.

Uhrin poika: Kuulostaa uskomattomalle

Uskon pojan on vaikea uskoa tietoa, sillä se kuulostaa hänen korvaansa oudolle.

– Isäni ei ollut pienikokoinen. Se, että nainen olisi tehnyt sen – se kuulostaa todella uskomattomalle.

Hän toivoo asian selviävän.

– Olisi hienoa saada selville totuus, hän kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme