Mainos
Mainos

Ruotsalaislehti: Siviili- ja sotilaskone törmäysvaarassa eilen

Ruotsissa matkustajakone ja tuntematon sotilaskone olivat eilen vaarassa törmätä toisiinsa maan etelärannikon edustalla, kertoo Dagens Nyheter.

Lehden mukaan Ruotsin sotilaslennonjohto välitti varoituksen Kööpenhaminasta matkaan lähteneelle siviilikoneelle, jota neuvottiin tekemään väistöliike.

Sotilaskoneen transponderi oli poissa päältä, joten se ei näkynyt siviililennonjohdon tutkassa. Ruotsin puolustusvoimat ei ole kommentoinut sotilaskoneen kansallisuutta, vaikka Jas-hävittäjien kerrottiin käyneen tarkastamassa Malmön eteläpuolella kierrellyt kone.

Dagens Nyheterin uutisessa ei myöskään kerrottu matkustajakoneen kansallisuutta, mutta vahvistamattoman tiedon mukaan kone oli matkalla Puolaan.

Dagens Nyheterin haastattelemat lähteet eivät osaa tarkasti kertoa, kuinka lähellä toisiaan koneet lopulta kävivät. Ruotsin ilmailuhallituksen johtajan Olle Sundinin mukaan asiaa selvitetään tutkatiedoista, mutta etäisyys on selvästi ollut määräyksiä pienempi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme