Mainos
Mainos

Ruotsalaislehti: Venäläiskoneet vaarantavat turvallisuuden

Ruotsin ilmailuviranomaiset ovat huolissaan venäläisistä sotilaskoneista Itämerellä ja Ruotsin läheisyydessä. Asiasta kertoo Skånessa ilmestyvä Sydsvenskan.

Ruotsin liikenneviraston mukaan venäläisten sotilaskoneliikenne ei näy siviili-ilmailun järjestelmissä, ja se vaarantaa lentoturvallisuuden.

Lehden mukaan viime kuussa tehtiin neljä ilmoitusta tuntemattomasta lentokoneesta. Kaikkiaan ilmoituksia on tänä vuonna tehty seitsemän.

Ruotsin ulkoministeriö keskusteli joulukuussa Venäjän suurlähettilään kanssa väitetystä lentovälikohtauksesta, jossa venäläinen sotilaskone ja Kööpenhaminasta lähtenyt siviilikone olisivat kohdanneet riskialttiisti. Ruotsi pitää tapausta vakavana.

Suomen lennonjohto joutui joulukuussa ohjaamaan siviilikoneita väistämään venäläisiä sotilaskoneita. Ulkoministeriöstä sanottiin tuolloin, että diplomaattisia toimia harkittaisiin vasta jos sotilaskoneet aiheuttaisivat vaaratilanteen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme