Mainos
Mainos

Ruotsalaismies keräsi 150 000 kruunun arvosta kultakolikoita – ”Pankissa tultiin kuvaamaan”

61-vuotias Gunnar Öjerskog keräsi kultakolikoita kymmenen vuoden ajan. Kun Öjerskog vei kolikot pankkiin, hän sai niistä 150 000 kruunua (noin 16 000 euroa), kertoo Expressen.

Gunnar Öjerskogilla oli vielä muutamia päiviä sitten valtava kultakolikkokokoelma. Hänellä oli kymmenen kruunun kolikoita jopa 120 kilon edestä.

Öjerskog vei kolikot pankkiin ja sai niistä vaihdossa jopa 150 000 kruunua tililleen.

Etelä-Ruotsin Karlskronasta kotoisin oleva Öjerskog oli aloittanut kolikoiden keräämisen kymmenen vuotta sitten. Suurin osa kolikoista on juomarahoja, sillä Öjerskog työskentelee tarjoilijana.

– Aloin kerätä niitä posliinipossuun, mutta se kävi hieman pieneksi. Sitten löysin lasidamesaanin, jossa tehdään viiniä, ja aloin kerätä kolikoita siihen.

– Otin samalla pois kaikki yhden kruunun ja viiden kruunut kolikot, koska oli paljon hauskempaa, että se oli täynnä vain kultaisia kymmenkruunuisia.

Kun Öjerskog saapui pankkiin rahojen kanssa, hän aiheutti melkoista hälinää. Pankin työntekijät pitivät tempausta hauskana.

– He tulivat valokuvaamaan rahakassiani.

Öjerskog aikoo käyttää rahat uuteen autoon. 10–15 prosenttia summasta menee kodittomien kissojen auttamiseen.

*Juttua korjattu klo 6.56: Eurot muutettu kruunuiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme