Mainos
Mainos

Ruotsalaismies kuvasi salaa lapsia vessassa "vakoojakynän" avulla

Ruotsissa lasten ja nuorten parissa työskennellyt mies joutuu syytteeseen alaikäisten salakuvaamisesta, kertoo Aftonbladet

Miehen epäillään kuvanneen kouluikäisiä lapsia vessoissa niin sanotun vakoojakynän avulla. Kuvauskertoja epäillään olleen useita. Poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan.

Parikymppinen mies on aiemmin toiminut vetäjänä nuorisojärjestössä. Viime vuoden keväänä hän jäi kiinni kamerasta, jonka oli asentanut wc-tiloihin. Kun asiaa alettiin tutkia, miehen hallusta löydettiin useita muitakin salaa kuvattuja videoita ja valokuvia.

Epäilty nuorisotyöntekijä on poliisin mukaan käyttänyt kuvaamisessa niin kutsuttua vakoojakynää, joka näyttää tavalliselta kynältä, mutta jossa onkin sisällä kamera. Kynä oli sijoitettu vessassa ovenkarmin päälle, jonka vuoksi sitä oli vaikea havaita. Kynäkameran ottaman kuvat oli tallennettu tietokoneelle ja muistikortille.

Syytteen mukaan kynä oli viety kuvaamaan vessoihin kolmeen eri otteeseen kouluun ja elokuvateatteriin.

”En tiennyt sen olevan laitonta”

Salakuvaukset oli tehty varta vasten järjestettyjen elokuvailtojen yhteydessä. Kameran filmille on tallentunut ainakin parikymmentä peruskouluikäistä lasta.

Kuvaamisesta epäilty mies kiistää rikoksen, mutta myöntää omistavansa kynän. Syyttäjän mukaan mies on puolustautunut sanomalla, ettei tiennyt kuvaamisen olleen rikollista.

Jos mies todetaan syylliseksi salakuvaamisesta, rangaistus voi olla sakkoja tai enimmillään jopa kaksi vuotta vankeutta.

Kyseessä on jo toinen vastaavanlainen tapaus Ruotsissa lyhyen ajan sisällä. Syyskuussa Falunissa toiminut koululääkäri tuomittiin vankeuteen niin ikään kynäkameralla kuvaamisesta. Mieslääkäri oli kuvannut 6-14-vuotiaita poikia suorittamiensa lääkärintarkastusten yhteydessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme