Mainos
Mainos

Ruotsalaisopiskelijoista sankareita – keskeyttivät raiskauksen eliittiyliopiston kampuksella

Kaksi ruotsalaisopiskelijaa osui tammikuussa 2015 paikalle, kun Stanfordin eliittiyliopistossa opiskellut nuori mies oli raiskaamassa 23-vuotiasta naista. Toinen ruotsalaista kertoi tiistaina oman versionsa kammottavasta tapahtumasta. Asiasta kertoo uutiskanava NBC.

Carl-Fredrik Arndt kertoi olleensa pyöräilemässä Peter Jonssonin kanssa kampuksen läpi keskiyön jälkeen tammikuun 18. päivä vuonna 2015, kun he näkivät Brock Turnerin puolialastoman naisen kanssa roskalavan luona.

– Ensin kaikki vaikutti olevan okei. Mutta sitten katsoimme tarkemmin, Peter tajusi ensin ja sitten minä, että nainen ei liikkunut, Arndt kertoi.

Jatko-opiskelijat olivat keskustelleet keskenään, miten heidän tulisi toimia tilanteessa. Miehet päättivät yrittää lähestyä naista ja kysyä, mitä oikein oli tekeillä.

Tässä vaiheessa naisen kanssa maassa ollut Turner nousi ylös ja ruotsalaisten epäilykset vahvistuivat.

– Näimme, että nainen ei liikkunut ollenkaan, joten yritimme jututtaa häntä (Turneria) ja hän alkoi juosta karkuun. Ystäväni Peter juoksi perään ja sai hänet kiinni.

Arndt puolestaan lähestyi tajutonta naista. Sitten kaksikko piteli Turneria aloillaan, kunnes poliisi saapui paikalle.

Ruotsalaiset sankarit

Jatko-opiskelijoiden rohkean puuttumisen ansioista Turner tuomittiin 23-vuotiaan naisen raiskauksesta. Nainen on kutsunut Arndtia ja Jonssonia sankareiksi.

– Olen teipannut piirtämäni kaksi polkupyörää sänkyni yläpuolelle muistuttamaan minua tarinani sankareista, nainen kirjoitti todistajanlausunnossaan.

Valamiehistö tuomitsi Turnerin "ulkoisella esineellä penetroitumisesta päihtyneeseen ja tajuttomaan naiseen", mikä luettaisiin Suomessa raiskaukseksi.

Syyttäjät vaativat Turnerille kuuden vuoden vankeustuomiota, mutta lopulta Turner sai tuomiokseen kuusi kuukautta ehdotonta vankeutta, kolme vuotta ehdollista vankeutta ja hän saa ikuisen merkinnän seksuaalirikollisuudesta.

Tuomari Aaron Perksy kertoi, että Turnerin ikä ja aiempi nuhteettomuus vaikuttivat päätökseen. Perksyn päätös on herättänyt laajaa kritiikkiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme