Mainos
Mainos

Ruotsalaispoika vangittiin koulu-uhkauksesta

Ruotsalaispojan epäillään suunnitelleen iskua Tukholmassa sijaitsevaan lukioon. Toinen samoista aikeista epäilty poika luovutettiin sosiaaliviranomaisille toissapäivänä.

Tukholmalainen 16-vuotias lukiolaispoika vangittiin tänään epäiltynä laittoman uhkauksen esittämisestä. Pojan epäillään suunnitelleen iskua Tukholman eteläosassa sijaitsevaan lukioon.

Syyttäjä oli vaatinut vangitsemista myös aikeista murhata koulun rehtori ja muita oppilaita, mutta vangitsemisesta päättänyt tuomari katsoi, etteivät epäilyt riittäneet.

Lukiolainen kiisti syytteet.

Toinen samoista aikeista epäilty poika oli luovutettu sosiaaliviranomaisille sunnuntaina, joten häntä ei ollut syytä määrätä vangittavaksi. 17-vuotias poika on yhä epäiltynä.

Toisen pojan kanssa keskustellut kuraattori oli rikkonut vaitiolovelvollisuutensa ja kertonut uhasta. Pojat olivat myös näyttäneet erään aselehden kuvaa ja sanoneet aikovansa käyttää asetta koulutovereiden tappamiseen. Poikia oli tarkkailtu jo pidemmän aikaa.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme