Mainos
Mainos

Ruotsalaispoliiseja epäillään laajasta tietomurrosta

Yli 200 poliisia on hakenut poliisin tietojärjestelmästä salaisia tietoja, jotka liittyvät entisen ulkomininisterin Anna Lindhin murhaan.

Yli 200 ruotsalaista poliisia on epäilyinä tietomurrosta. He ovat hakeneet poliisin tietojärjestelmästä tietoja entisen ulkoministerin Anna Lindhin murhasta epäillystä Mijailo Mijailovicista ja aiemmin epäiltynä olleesta 35-vuotiaasta miehestä.

Poliiseilla on lupa hakea salaisia tietoja järjestelmästä vain, jos tarvitsevat niitä virkatehtävissään. Johtava syyttäjä Christer Ekelund on aloittanut esitutkinnan 230 poliisin osalta. -Heistä kahdeksan kohdalla esitutkinta on jo lopetettu heidän lähimpien esimiestensä kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen, Ekelund sanoi.

Sydsvenska Dagbladet -lehden mukaan kysymyksessä on kaikkien aikojen laajin sisäinen rikostutkinta Ruotsin poliisissa. Tietojärjestelmään laittomasti tunkeutuneita uhkaa syyte tietomurrosta, josta Ekelundin mukaan voi tässä tapauksessa seurata sakkorangaistus ja irtisanominen.

Ruotsin poliisiylihallituksen tiedotusjohtajan Staffan Kellerborgin mukaan nyt käynnissä olevalla tutkinnalla ei ole yhteyttä poliisin tietovuotojen etsintään. Poliisin on Lindhin murhatutkinnan kuluessa epäilty vuotaneen salaisia esitutkintatietoja tiedotusvälineille.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme