Mainos
Mainos

Ruotsalaisten luottamus poliitikkoihin romahtanut

Ruotsalaisten luottamus poliitikkoihin on heikentynyt entisestään. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan lähes 90 prosenttia ruotsalaisista luottaa poliitikkoihin vain "melko vähän" tai ei lainkaan. Lähes joka kolmas katsoo, että poliitikot ajavat lähinnä omaa etuaan eikä suinkaan kansalaisten parasta.

Svenska Dagbladetjulkaisi tänään tutkimuslaitos Sifon mielipidemittauksen kansalaisten suhtautumisesta poliitikkoihin. Tulos ei ole imarteleva kansan valitsemille edustajille: kukaan kyselyyn osallistuneista ei luottanut täysin poliitikkoihin. Kaikkein epäluuloisimmin ruotsalaiset suhtautuvat kunnallispoliitikkoihin: seitsemän kymmenestä katsoo heidän käyttävän asemaansa väärin.

Yhteiskuntabarometriksi kutsuttu kysely tehtiin toukokuussa, ja siihen vastasi runsaat 1 100 ruotsalaista. Sifo tekee samankaltaisen mielipidemittauksen vuosittain.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme