Mainos
Mainos

Ruotsalaisten Nato-myönteisyys kasvanut selvästi

Yhä useampi ruotsalainen kannattaa tuoreen kyselyn mukaan Nato-jäsenyyttä. Frivärld-ajatuspajan teettämässä kyselyssä jäsenyyden hakemista kannatti 44 prosenttia vastaajista. Vuoden 2014 kyselyssä kannattajia oli 37 prosenttia.

Nato-jäsenyyden vastustajia on yhä enemmistö eli 53 prosenttia.

Erityisen paljon kolmessa vuodessa on noussut naisten tuki Nato-jäsenyydelle. Myös vasemmiston ja vihreiden tukijoissa on aiempaa enemmän jäsenyyden kannattajia, vaikka enemmistö onkin yhä Natoon menoa vastaan.

Porvariopposition kannattajista Nato-jäsenyyden puolella on 65 prosenttia vastaajista.

Suomessa Naton kannatus on huomattavasti vähäisempää. Helsingin Sanomien marraskuun kyselyssä jäsenyyttä kannatti 22 ja vastusti 59 prosenttia vastaajista. Joka viides ei osannut tai halunnut kertoa kantaansa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot