Mainos
Mainos

Ruotsalaistutkimus: Venäjän sotilasmahdin kasvu jatkuu

Venäjän sotilaallinen kyky on kasvanut, ja kasvu jatkuu myös lähitulevaisuudessa, sanotaan ruotsalaisen FOI-tutkimuslaitoksen selvityksessä.

Venäjän asevoimia on aiemmin kehitetty vastaamaan entisen Neuvostoliiton alueen konflikteihin, mutta nyt painopiste on vaihtunut operaatioihin myös tuon alueen ulkopuolella.  

Aiemmasta Venäjä-tutkimuksestaan poiketen FOI lähtee nyt perusoletuksesta, että Venäjä on hyökkäykseen vastaamisen sijasta aloitteellinen sotilaallisen voiman käytössä. Tällaisiin taistelutehtäviin käytettävissä olevien sotilasyksiköiden määrä on Venäjällä lisääntynyt erityisesti Uralin länsipuolisella alueella, tutkijat sanovat. 

Samaan aikaan Venäjällä uhrataan FOI:n tutkijoiden mukaan paljon aikaa myös ei-sotilaallisten vaikuttamiskeinojen kehittämiseen, mitä myös hybridisodankäynniksi kutsutaan. 

Venäjän sisällä järjestelmä on puolestaan yhä autoritaarisempi ja nuorisoa kasvatetaan kunnioittamaan isänmaallisia arvoja. Turvallisuuspolitiikassa Yhdysvaltain vastaisuus on merkittävä trendi. Tutkijoiden mukaan tällainen kehitys vähentää mahdollisuuksia kääntää Venäjän politiikan suuntaa länsimyönteisemmäksi joskus tulevaisuudessa.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot