Mainos
Mainos

Ruotsalaisviranomaisten moka esteenä Julian Assangen pidätykseen?

Brittilehden mukaan Wikileaksin perustaja Julian Assange oleskelee Britanniassa.

The Independent -lehden mukaan Scotland Yard on ollut selvillä hänen olinpaikastaan jo yli kuukauden, mutta poliisi odottaa vielä virallisia ohjeita pidätykseen. Assange on tiettävästi Kaakkois-Englannissa.

Brittilehti Times kertoo, että Assangea ei ole pidätetty sen tähden, että Ruotsin viranomaiset ovat tehneet virheen pidätysmääräyksessään. Ruotsi on antanut Assangesta kansainvälisen etsintäkuulutuksen, jossa on kuitenkin tekninen virhe. Sen vuoksi Britannian poliisi ei ole toiminut.

Brittilehdet perustavat tietonsa nimettömiin lähteisiin. Ne eivät tarkenna minkälaisesta virheestä on kyse.

Poliisi on vahvistanut The Independent -lehdelle, että sillä on Assangen puhelinnumero.

Tukholman käräjäoikeus vangitsi Assangen poissaolevana pari viikkoa sitten. Hänet halutaan Ruotsiin vastaamaan ahdistelu- ja raiskaussyytöksiin, jotka hän on kiistänyt. Hän pitää syytteitä lokakampanjana Wikileaksia vastaan.

Assangesta on annettu kansainvälinen pidätysmääräys. Hänet on etsintäkuulutettu paitsi Ruotsissa ja Schengen-maissa myös muualla maailmassa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme