Mainos
Mainos

Ruotsi aikoo karkottaa kaksivuotiaan yksin Ranskaan

Ruotsin maahanmuuttoviraston päätös karkottaa kaksivuotias pikkutyttö yksinään Ranskaan herättää vastarintaa Ruotsissa. Asiasta kohutaan sosiaalisessa mediassa, ja iltapäivälehdet ovat keränneet kymmeniätuhansia nimiä saadakseen päätöksen kumotuksi.

Myös Ruotsin valtiopäivien enemmistö katsoo, että päätös on kohtuuton. Hallituspuolueet riitelevät kuitenkin keskenään siitä, tulisiko määräyksiä muuttaa pelkästään lasten vai kaikkien ulkomaalaisten kohdalla.

Äiti hylkäsi tytön pian syntymän jälkeen Lundissa. Tyttö oli äidin miesystävän hoteissa, kunnes hänet tuotiin nelikuisena sairaalaan heikossa kunnossa. Hänet siirrettiin sijaiskotiin, ja nyt sijaisvanhemmat haluaisivat adoptoida tytön.

Pikkutyttö puhuu vain ruotsia

Maahanmuuttovirasto näkee asian toisin. Tytöllä on Ranskan passi, ja hänen äitinsä asuu Ranskassa. Tyttö pitää siis lähettää Ranskaan, vaikka hän puhuu vain ruotsia eikä äidin olinpaikasta ole tietoa.

Viranomaiset eivät saa ymmärrystä kansalaisjärjestöltäkään.

– On täysin järjetöntä väittää, että tässä pidetään huolta lapsen parhaasta, sanoo Ruotsin Pelastakaa lapset -järjestön edustaja Sara Skog.

(MTV3 - STT -TT)

Katso Teresa Meriläisen juttu (Kymmenen uutiset 23.9.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme