Mainos
Mainos

Ruotsi harkitsee osallistumista USA-ilmaharjoitukseen

Ruotsin puolustusvoimat harkitsee osallistumista ilmaharjoitukseen Yhdysvaltain kanssa maalis-huhtikuussa Virossa.

Niinistö kiisti vaatineensa hankkeesta vetäytymistä

-Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina, että presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) olisivat vastustaneet suunnitelmaa Ilmavoimien harjoittelusta Yhdysvaltojen kanssa Virossa keväällä.  

-Maanantaina puolustusministeri Carl Haglund (r.) sanoi, että Suomi ei ole saanut kutsua osallistua Yhdysvaltojen ja Viron ilmaharjoitukseen. Hänen mukaansa ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta oli ollut asiassa lähinnä amerikkalaisten mediatietojen varassa.  
-Niinistö piti oman tiedotustilaisuutensa tiistaina. Hänen mukaansa on perätön väite, että hankkeesta vetäytymistä olisi vaadittu.  
-Yhdysvaltojen Suomen-suurlähetystön viestintäosaston päällikkö Jeffrey Reneau kertoi tiistaina illalla, että Suomi saa pian kirjallisen kutsun harjoitukseen.  

Päätöstä asiassa ei ole kuitenkaan vielä tehty, kerrotaan Ruotsin puolustusvoimista. Asiasta uutisoi aiemmin Yle.  

Tarvittaessa Ruotsin puolustusvoimat voi viedä USA-harjoituksen käsiteltäväksi myös ministeriötasolle. Ruotsin puolustusministeriöstä kerrotaan, että niin ei ole ainakaan toistaiseksi tapahtunut.  

Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystöstä kerrottiin illalla, että Suomi saa muutaman päivän kuluessa kirjallisen kutsun Virossa pidettävään ilmaharjoitukseen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme