Mainos
Mainos

Ruotsi harkitsee pippurisumutetta

Ruotsi harkitsee vakavasti pippurisumutteen käyttöönottoa koko maassa. Ruotsin poliisijohdon on määrä päättää asiasta joulukuun puolivälissä.

Etelä-Ruotsissa, Skånessa, pippurisumutteesta on vuosien myönteiset kokemukset. Nyt konsti aiotaan antaa kaikkien Ruotsin poliisien käyttöön.

-Olemme käyttäneet sitä 70-luvulta asti, ja 80 prosentissa tapauksista se on johtanut siihen, että meidän ei ole tarvinnut käyttää muuta väkivaltaa, kuten patukkaa, sanoi Ulf Petersson Skånen poliisista Ruotsin radiolle.

Pippurisumute koostuu chilipippurista, jota sekoitetaan tislattuun veteen ja alkoholiin. Kasvoille suihkutettaessa sumute aiheuttaa limakalvojen turvotusta ja kipua, mutta ei jätä pysyviä vammoja. Ongelmana on kuitenkin se, että sumute ei kaikkien kohdalla toimi, koska ihmisten sietorajat ovat erilaisia. Kustannusten karsimiseksi Ruotsin poliisi suunnittelee sumutteen hankkimista yhteisostona Norjan ja Suomen poliisien kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme