Mainos
Mainos

Ruotsi hyväksyy teletietojen tallentamisen

Ruotsin EU-lautakunnan tänään hyväksymän esityksen mukaan EU-maat voisivat tallentaa teletietoja soitetuista puheluista ja sähköpostiviesteistä. Itse puhelujen sisältöä ei kuitenkaan saisi tallentaa.

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt hallituksen esityksen teletietojen tallentamisesta. Asia oli esillä tänään valtiopäivien EU-lautakunnassa.

Lautakunnan enemmistö, sosiaalidemokraatit, kansanpuolue ja kristilliset, kannattavat hallituksen esitystä, että kaikki EU-maat voisivat tallentaa teletietoja soitetuista puheluista ja sähköpostiviesteistä. Tallentaminen koskisi matka- ja lankapuheluita ja sähköpostiviestejä, niiden ajankohtia, paikkoja ja tietoa siitä, kuka on soittanut kenelle. Kuitenkaan itse puhelujen sisältöä ei saisi tallentaa.

Päätös merkitsee, että Ruotsin hallituksella on nyt valtiopäivien tuki takanaan, kun EU:n oikeusministerit ensi viikolla puivat teletietojen tallentamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme