Mainos
Mainos

Ruotsi ja Norja torjuvat aseistetut turvamiehet lennoilla

Ruotsi ja Norja torjuvat Yhdysvaltain vaatimuksen aseistetuista turvamiehistä Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla. Molemmat maat ovat kuitenkin valmiita lisäämään turvatoimia, jos on syytä epäillä lentojen turvallisuutta.

- Jos uhkaa pidetään riittävän vakavana, lento perutaan, eikä turvamiehiä näin ollen tarvita lennolla, selitti Eva Axne Ruotsin ilmailulaitoksesta.

Axne huomautti myös, ettei amerikkalaisia huoleta niinkään Ruotsista Yhdysvaltoihin tulevat lennot.

- Yhdysvallat näkee tämän asian globaalista perspektiivistä, ja on selvää, että muut maailman kolkat koetaan epävarmempina kuin Ruotsi.

Norjan ilmailuvalvontaviraston johtaja Per Arne Skogstad sanoi puolestaan, että asia hoidetaan entistä tiukemmin tarkastuksin.

- Norjasta Yhdysvaltoihin lähtevät matkustajat ja rahtitavara tarkastetaan vielä huolellisemmin kuin nyt tehdään, Skogstad sanoi ja lisäten, että nämä toimet tekevät aseistetut vartijat tarpeettomiksi.

(MTV3-STT-TT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme