Mainos
Mainos

Ruotsi kieltää tupakoinnin ravintoloissa

Tupakointikielto koskee kaikkia ravintoloita, mutta ei ulkona tapahtuvaa tarjoilua. Ravintoloissa saa olla erillisiä tupakointitiloja, mutta niissä ei saa tarjoilla mitään. Laki tulee voimaan ensi vuoden kesäkuun alusta lähtien.

Ruotsi kieltää tupakoinnin kaikissa maan ravintoloissa ensi vuoden kesäkuun alusta lähtien. Valtiopäivät hyväksyi asiaa koskevan lakiesityksen tänään.

Kielto koskee kaikkia ravintoloita, kahviloita ja pubeja, mutta ei ulkona tapahtuvaa tarjoilua. Ravintoloissa saa olla erillisiä tupakointitiloja, mutta niissä ei saa tarjoilla mitään eikä niihin saa viedä ruokia tai juomia. Niitä ei myöskään saa sijoittaa niin, että asiakkaat joutuvat kulkemaan niiden läpi.

Tupakointikiellon voimaantulo näytti todennäköiseltä jo huhtikuussa, jolloin valtiopäivien sosiaalivaliokunnassa vain maltillinen kokoomus vastusti lakiesitystä. Valtiopäivät hyväksyi lain lopulta selkeästi äänin 245-45.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme