Mainos
Mainos

Ruotsi korottaa puolustusmäärärahoja – Nato-selvitystä ei tehdä

Ruotsin hallitus ja oppositiopuolueet ovat päässeet sopuun puolustusmäärärahojen korottamisesta.

Määrärahoja korotetaan yhteensä 10,2 miljardilla kruunulla eli noin 1,1 miljardilla eurolla vuosina 2016-20. 

Punavihreä hallitus ja porvarioppositio pääsivät ratkaisuun kymmenen päivää jatkuneiden neuvottelujen päätteeksi. Oppositiopuolueet vaativat hallitusta suurempia korotuksia määrärahoihin.

Hallitus ja oppositiopuolueet sopivat myös selvityksen laatimisesta Ruotsin kansainvälisestä yhteistyöstä turvallisuuspolitiikan saralla.

Porvaripuolueet olisivat halunneet selvitystä Ruotsin mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista. Tehtävässä selvityksessä ei kuitenkaan tarkastella Ruotsin liittoutumattomuutta. Tässä suhteessa selvitys noudattelee hallituksen tahtoa.

Suurempaa korotusta puolustusmäärärahoihin vaatinut kansanpuolue jättäytyi pois neuvotteluista jo viime maanantaina. Puolue olisi halunnut 3,4 miljardin kruunun vuotuisia korotuksia määrärahoihin.

Kansanpuoluetta neuvotteluissa edustaneen Allan Widmanin mukaan nyt tehty ratkaisu ei riitä kattamaan maanpuolustuksen rahantarvetta.

– Tämä ei johda siihen, että vahvistamme Ruotsin puolustuskykyä. On olemassa riski, että menetämme toimintavalmiuksia muutaman vuoden sisällä, Widman sanoi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme