Mainos
Mainos

Ruotsi koulutti kiinalaisia vanginvartijoita

Kiinan johtavan toisinajattelijan Wei Jingshengin mukaan useat hänen vanginvartijoistaan Kiinassa olivat Ruotsissa koulutettuja, raportoi Ruotsin televisio eilen.

-Vankien mielestä oli outoa, että Ruotsin kaltaisessa demokraattisessa maassa autetaan itsevaltaista yhteiskuntaa kouluttamalla sen vankiloiden vartijoita, Wei kuvaili.

Wei kertoi, että kun vartijat palasivat Ruotsista he olivat sitä mieltä, että vankeja kohdellaan siellä aivan liian hyvin. He päättivät, että Kiinassa ei hempeillä ja tehostivat Wein sellin vartiointia. Aiemman yhden valvontakameran sijasta hänen selliinsä asetettiin neljä.

Toisinajattelija tapasi Ruotsin pääministeri Göran Perssonin ja ulkoministeri Lena Hjelm-Wallenin Euroopan kiertueellaan eilen. Hänen on määrä viipyä Tukholmassa huhtikuun ensimmäiseen päivään asti. Weille luovutetaan Ruotsissa Olof Palme-palkinto.
(STT-TT-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme