Mainos
Mainos

Ruotsi koventaa otteita ihmiskauppaa vastaan

Ruotsin hallitus panostaa lisää taisteluun prostituutiota ja ihmiskauppaa vastaan. Hallitus ryhtyy kovempiin otteisiin järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan yleensäkin.

Ruotsin tasa-arvoministeri Nyamko Sabuni kertoi tänään uudesta toimintaohjelmasta. Sen rahoitukseen on varattu 210 miljoonaa kruunua eli noin 22 miljoonaa euroa.

Rahoja käytetään niin ihmiskaupan uhrien tukemiseen kuin poliisin määrärahojen lisäämiseen. Myös yhteistyötä naapurimaiden kanssa parannetaan.

Ministeri Sabunin mukaan yhteistyötä on parannettava ennen muuta Itämeren alueella. Oikeusministeri Beatrice Ask puolestaan tähdensi poliisien ja syyttäjäviranomaisten määrärahojen lisäämisen merkitystä.

Perusteilla on poliisin erikoisryhmiä, joiden kokonaisvahvuus on 200.

-Osa ihmiskaupasta kytkeytyy muuhun rikolliseen toimintaan ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Tällaiset rikolliset käyvät kauppaa sillä, mistä saavat parhaan tuoton, Ask huomautti.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme