Mainos
Mainos

Ruotsi laajentamassa adoptio-oikeutta

Ruotsin hallitus on esitelllyt eilen lakiluonnoksen, joka antaisi homo- ja lesbopareille oikeuden lasten adoptioon. -Monet lapset kasvavat jo nyt homoseksuaalien vanhempien perheissä ja tässä on kysymys heidän oikeuksistaan, sanoi Ruotsin sosiaalidemokraattien kansanedustaja Marianne Carlström eileisessä lehdistötilaisuudessa.

Hallitus toivoo, että esitys tulee valtiopäivien käsiteltäväksi maaliskuun loppuun mennessä. Valtiopäivien odotetaan äänestävän esityksestä kesäkuun loppuun mennessä, ja laki olisi tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2003. Oikeusministeri Thomas Bodström arvioi, että jotkut lapsensa adoptoitaviksi antavat parit eivät ehkä ole halukkaita luovuttamaan lastaan homoparille. Norja helpotti homoparien adoptiokieltoa tammikuun 1. päivänä. Naiset ja miehet voivat nyt adoptoida heidän kumppaninsa lapsen tämän edellisestä avioliitosta.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme