Mainos
Mainos

Ruotsi lähettää helikoptereita Kosovoon

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ruotsi luovuttaa helikoptereitaan kansainvälisiin tehtäviin.

Ruotsi lähettää kolme helikopteria Kosovoon Nato-johtoisten Kfor-joukkojen vahvistukseksi.

- Ruotsi kantaa päävastuuta yhdestä Kosovon viidestä alueesta. Kannamme nyt suurempaa vastuuta siitä, että kaikki toimii ja siksi lähetämme alueelle helikoptereita, ruotsalaisen helikopterilaivueen päällikkö eversti Johan Svensson perustelee Ruotsin päätöstä.

Ruotsalaiset helikopterit sijoitetaan amerikkalaiseen Bon Steelin tukikohtaan, joka sijaitsee 15 minuutin lentomatkan päässä maakunnan pääkaupungista Pristinasta. Ruotsin vastuualueella Kosovossa on henkilökuntaa myös Suomesta, Irlannista, Tsekistä ja Latviasta.

Kosovoon lähipäivinä saapuvat ruotsalaiset helikopterit ovat saksalaisen Messerschmittin valmistamia. Niissä on kahden hengen miehistö ja ne voivat ottaa lisäksi kolmen hengen kuorman. Ruotsin ilmavoimilla on kaksikymmentä samantyyppistä helikopteria, ja niitä käytetään enimmäkseen kuljetushelikoptereina.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme