Mainos
Mainos

Ruotsi lataa lisää rahaa puolustukseen – Suomen panostus silti edelleen suhteessa suurempi

Ruotsi lisää maltillisesti puolustusmenojaan vuoteen 2020 saakka. Lisärahoituksen jälkeenkin Ruotsi on käyttämässä puolustukseen noin yhden prosentin suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Suomessa puolustusbudjetin osuus bkt:sta on ollut viime vuosina noin 1,3-1,4 prosenttia. Suomi käyttää siis suhteellisesti enemmän rahaa puolustukseen kuin Ruotsi.

Ruotsissa valtiopäivien enemmistö on sopinut, että puolustus saa lisärahaa vuosittain noin 2,7 miljardia kruunua eli reilut 0,28 miljardia euroa vuosina 2018-2020. Puolustusbudjetti on tänä vuonna noin 46 miljardia kruunua eli noin 4,8 miljardia euroa.

Sotilasliitto Naton jäsenmaat ovat linjanneet, että puolustusmenojen pitäisi olla tulevaisuudessa kaksi prosenttia bkt:sta. Enemmistö Nato-maista ei ole toistaiseksi yltänyt tavoitteeseen.

Ruotsi ja Suomi ovat Naton kumppanimaita. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot