Mainos
Mainos

Ruotsi lopettaa yli kaksi vuotta jatkuneet henkilöpapereiden tarkastukset Tanskan rajalla

Ruotsi lopettaa henkilöllisyystietojen tarkastukset Ruotsin ja Tanskan välillä kulkevissa busseissa, junissa ja lautoilla, kertoo muun muassa Aftonbladet.

Henkilöllisyystietojen tarkastamisesta luovutaan Aftonbladetin mukaan toukokuun 4. päivä. Samaan aikaan rajavalvontaa kuitenkin tehostetaan.

Ruotsin infrastruktuurista vastaava ministeri Anna Johansson sanoo, että tarkastukset ovat hankaloittaneet monien Ruotsin ja Tanskan väliä kulkevien elämää. Johansson kuitenkin lisää, että tarkastukset voidaan ottaa käyttöön uudelleen, jos ne koetaan tarpeellisiksi.

Henkilöllisyystietoja on tarkastettu Ruotsin ja Tanskan rajalla vuoden 2016 tammikuusta alkaen. Sen on ollut tarkoitus vähentää turvapaikanhakijoiden tuloa Ruotsiin.

Tarve tarkastuksille on vähentynyt, sillä Ruotsiin tulee viikoittain noin 500 turvapaikanhakijaa. Vielä puolitoista vuotta sitten saapujia oli Ruotsin sisäministerin Anders Ygemanin mukaan 10 000 kuukausittain.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot