Mainos
Mainos

Ruotsi on saamassa feministipuolueen

Ruotsiin ollaan perustamassa uutta naisasioihin keskittyvää feministipuoluetta. Nyt perustettu yhdistys pyrkii osallistumaan jo ensi vuoden valtiopäivävaaleihin.

Feministinen aloite -yhdistyksen tavoitteena on osallistua puolueena Ruotsin valtiopäivävaaleihin jo ensi vuonna.Yhdistys haluaa puuttua muun muassa naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, syrjintään työelämässä ja kansainväliseen naiskauppaan. Toiminnassa on mukana myös vasemmistopuolueen entinen puheenjohtaja Gudrun Schyman.

-Haluamme aloittaa niin laaja-alaisesti kuin mahdollista kerätäksemme sellaisia ihmisiä koko maasta, joilla on tarvetta yhdistykselle. Emme halua tarjota valmista pakettia, sanoi yhdistyksen perustajiin kuuluva kirjallisuuden professori Ebba Witt-Brattström lehdistötilaisuudessa.

Yhdistyksen mukaan ruotsalaiset naiset elävät yhteiskunnassa, jossa miehillä on eniten valtaa. Tämän vuoksi yhdistys kokee tärkeänä osallistua tuleviin vaaleihin, jos se vain saa tarpeeksi kannattajia taakseen.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 04.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme