Mainos
Mainos

Ruotsi otti käyttöön tarkastukset Tanskan-rajallaan – kaikilta tarkastetaan passi

Ruotsi on ottanut käyttöön uusia rajatarkastuksia pakolaiskriisin johdosta. Ruotsi velvoittaa tästä päivästä lähtien kaikilta Tanskasta tulevilta matkustajilta henkilöllisyystodistusta, kertoo muun muassa Aftonbladet.

Juutinrauman sillan ylittääkseen matkustajilta vaaditaan henkilöllisyystodistus, passi tai ajokortti. Passintarkastukset tehdään myös juna- ja linja-autolla matkustaville. Jatkossa Ruotsiin suuntaavat joutuvat vaihtamaan junaa Kööpenhaminan lentokentällä ja samalla menemään turvatarkastuksen läpi.

Rajatarkastukset ovat yksi keino hillitä turvapaikanhakijoiden määrää Ruotsissa. Aftonbladetin mukaan vuoden 2015 aikana yli 163 000 ihmistä haki turvapaikkaa Ruotsista.

– Uskon, että henkilöllisyystarkastukset ovat tehokkaita. Monien pitää hakea sen takia turvapaikkaa muista maista. Me arvioimme rajatarkastusten tarpeellisuutta jatkuvasti, kertoi Aftonbladetille turvapaikka-asioista vastaava ministeri Morgan Johansson aikaisemmin.

Matka-ajan arvioidaan pitenevän Tanskasta tullessa 10-50 minuuttia.

Juutinauman sillan ylittää päivittäin tuhannet työmatkalaiset niin Ruotsiin kuin Tanskaan. Jo aikaisemmin Ruotsi on tiukentanut rajavalvontaansa pakolaiskriisin takia.

Ruotsi päätti rajatarkastusten käyttöönotosta joulukuussa. Päätös perustuu lakiin, joka sallii rajatarkastusten käyttöönoton kun turvallisuus tai yleinen järjestys vaatii sitä.

Tiukentunut rajavalvonta ja henkilöllisyystarkastukset eivät Aftonbladetin mukaan koske vielä Suomea tai Norjaa, mutta viranomaiset ovat valmiudessa laajentamaan tarkastuksia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme