Mainos
Mainos

Ruotsi päättää sotilaskouluttajien lähettämisestä Irakiin

Ruotsin hallitus esittää tänään valtiopäiville vähintään 35 sotilaan lähettämistä koulutustehtäviin Irakiin. Määrä voidaan tarvittaessa nostaa 120:een, jos tilanne entisestään heikkenee.

Ulkoministeri Margot Wallström kertoo Dagens Nyheter -lehdessä, että ensimmäisten ruotsalaisten toivotaan matkaavaan Irakiin kesäkuussa. Tarkoituksena on kouluttaa äärijärjestö Isisiä vastaan taistelevia kurdien peshmergajoukkoja ja Irakin hallituksen sotilaita.

 Wallström ja puolustusministeri Peter Hultqvist perustelevat artikkelissa sotilaiden lähettämistä sillä, ettei pelkkä humanitaarinen apu ja poliittinen toiminta eivät enää riitä. 

– Irak on tällä hetkellä tilanteessa, jossa tarvitaan myös sotilaallista tukea Isisin pysäyttämiseen, ministerit kirjoittavat.  
He muistuttavat, että sotilaiden lähettäminen on vastaus Irakin pyyntöön.

 Myös Suomi on ollut aikeissa lähettää sotilaskouluttajia Pohjois-Irakiin. Wallströmin mukaan ruotsalaisten toimintaa Irakissa koordinoidaan muiden maiden, esimerkiksi Yhdysvaltain, Saksan ja Suomen kanssa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme