Mainos
Mainos

Ruotsi pitää loput ydinreaktorit käynnissä

Neljä maan ydinreaktoreista suljettiin sen jälkeen, kun Forsmarkin ykkösreaktorin ylläpitojärjestelmässä sattui häiriö viime viikolla.

Ruotsi pitää viisi ydinreaktoria normaalisti toiminnassa. Ydintarkastusvirasto SKI on ilmoittanut luottavansa siihen, että reaktorit toimivat "riittävän turvallisesti". Viraston mukaan käynnissä olevia reaktoreita ei uhkaa sama vika, joka oli Forsmarkin voimalassa.

- Koskaan ei voi taata, että yksittäinen järjestelmä toimii virheettömästi. Sen sijaan voidaan kyllä varmistaa, että sama häiriö ei ilmene uudestaan, sanoo SKI:n pääjohtaja Judith Melin.

Forsmarkin ykkösreaktori sammutti itsensä viime viikolla, kun sen ylläpitojärjestelmässä sattui häiriö. Ruotsi sulki vian ilmettyä yhteensä neljä reaktoria Forsmarkissa ja Oskarshamnissa. Lisäksi yksi Ringhalsin yksikkö on suljettu huoltotöiden takia.

SKI ei osaa arvioida, kuinka pian kaikki ydinvoimalat saadaan kokonaan käyttöön. Virasto selvittää edelleen vian syytä.

(MTV3-STT-TT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme