Mainos
Mainos

Ruotsi sulki suomalaisyrittäjän tshetsheenisivuston

Suomalaisen it-yrittäjän mukaan hänen ruotsalaisella internetpalvelimella ylläpitämänsä sivusto on määrätty suljettavaksi, koska Venäjän suurlähetystö on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Ruotsin syyttäjäviranomaiset ovat määränneet suljettavaksi kaksi palvelinta, jotka ovat ylläpitäneet tshetsheenikapinallisten internetsivuja. Sivujen ylläpitäjä on ollut suomalainen it-yrittäjä Mikael Storsjö. Storsjö kertoi Ruotsin uutistoimistolle TT:lle, että sulkemisen takana on Venäjän suurlähetystön tekemä rikosilmoitus.

Tshetsheenien internet-sivuilla on arvosteltu jyrkästi Venäjän hallitusta ja tuettu tshetsheenien taistelua venäläissotilaita vastaan. Storsjö muutti Ruotsiin sen jälkeen kun hänen ylläpitämänsä kavkazcenter.com-sivusto oli suljettu Suomessa. Storsjön mukaan näin tapahtui suojelupoliisin painostuksesta.

Tshetsheenien internet-sivut on siirretty väliaikaisesti liettualaiselle palvelimelle. Liettuan korkein oikeus antoi äskettäin luvan toiminnan jatkamiselle, vaikka Venäjä on vaatinut sen lopettamista.

(MTV3-TT-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme