Mainos
Mainos

Ruotsi tilastoi laitonta seksiä, huumeita ja viinaa

Ruotsin tilastovirasto on perustanut erikoisryhmän tutkimaan, kuinka paljon ruotsalaiset kuluttavat rahaa prostituoituihin, huumeisiin ja salakuljetettuun alkoholiin.

Tilastoviraston tavoitteena on laskea, miten suuri Ruotsin talous todella on.

Kolmehenkisen iskuryhmän johtaja Birgitta Magnusson arvioi, että vaikutus Ruotsin bruttokansantuotteeseen on hyvin pieni. Esimerkiksi ulkomailta salakuljetettu alkoholi näkyy jo suureksi osaksi Ruotsin bruttokansantuotteessa, sillä alkoholia ulkomailta tuovat vaihtavat Ruotsin kruununsa ulkomaan valuuttaan tilastoihin vaikuttavalla tavalla.

Myös huumeiden arvo on helppo laskea, kun tiedetään huumeiden käyttäjien määrä. Sen sijaan prostituoidut ovat ongelma, vaikka hintatiedot on heiltäkin saatavissa. Pulmana on arvioida, kuinka paljon asiakkaita heillä käy.

Euroopan unioni sääti vuonna 1996, että jokaisen jäsenmaan on tehtävä arvio kansantaloutensa todellisesta suuruudesta mukaan lukien harmaa talous.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme