Mainos
Mainos

Ruotsi tyrmistyi Ecuadorin Assange-päätöksestä

Ruotsissa Ecuadorin päätös antaa turvapaikka Wikileaksin perustujalle Julian Assangelle on otettu vastaan tyrmistyneenä.

Ruotsin ulkoministeriön mukaan Ecuadorin toimien nostattamat epäilyt siitä, ettei Assange saisi Ruotsissa reilua oikeudenkäyntiä, ovat "erittäin vakavia". Ministeriö sanoi Ecuadorin hidastavan ruotsalaista oikeusprosessia ja eurooppalaista yhteistyötä.

– Oikeusjärjestelmämme on vakaa ja takaa kaikkien oikeuksien toteutumisen. Torjumme kaikki päinvastaiset väitteet, kirjoitti Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt Twitterissä aiemmin tänään.

Ruotsi onkin kutsunut Ecuadorin Ruotsin-suurlähettilään kuultavaksi turvapaikkapäätöksestä.

Ruotsi haluaa kuulla Assangea seksuaalirikossyytöksistä. Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä oleva Assange pelkää Ruotsin luovuttavan hänet edelleen Yhdysvaltoihin. Wikileaks on julkistanut tuhansia Yhdysvaltain hallinnon salaisia asiakirjoja.

Britannian mukaan turvapaikka ei vaikuta suunnitelmiin luovuttaa Assange Ruotsiin. Britannia on uhannut tunkeutua lähetystöön ja hakea hänet sieltä, jos muu ei auta.

(MTV3 - STT - AFP -Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme