Mainos
Mainos

Ruotsi valmis lähettämään jopa kahdeksan hävittäjää Libyaan

Ruotsi on valmis lähettämään 6-8 hävittäjää valvomaan Libyan lentokieltoaluetta, kertoo maan puolustusvoimat. Ruotsi ei ole kuitenkaan suostunut vielä virallisesti osallistumaan operaatioon.

- Hallitus on tiedustellut, millaiset resurssit armeijalla on asian suhteen. Olemme vastanneet, että 6-8 Jas Gripen -hävittäjää on vapaana operaatioon, kertoo Ruotsin armeijan tiedottaja Therese Fagerstedt.

Fagerstedtin mukaan hävittäjät voidaan lähettää Libyaan kymmenen päivän sisällä, mikäli Ruotsi päättää osallistua lentokieltoalueen valvontaan.

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt kertoi perjantaina, että maa kannattaa YK:n päätöstä asettaa Libyalle lentokieltoalue. Bildt kuitenkin totesi tuolloin, että Ruotsi odottaa sotilasliitto Natolta virallista pyyntöä osallistumisesta.

Dagens Nyheter -sanomalehden mukaan Naton pyyntö saattaa tulla erittäin nopeasti, jopa huomisen tai keskiviikon aikana. Ruotsalaislehtien mukaan myös Suomi on saamassa Natolta samanlaisen pyynnön.

Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan Suomi aikoo seurata asiassa Euroopan Unionin kantaa.

Suomi ja Ruotsi ovat Naton rauhankumppaneita. Myös Tanska ja Norja ovat lähettäneet hävittäjiään valvomaan Libyalle asetettua lentokieltoaluetta.

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä:

(MTV3 - AFP)

Lehdet: Nato pyytää Suomea Libyaan

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme