Mainos
Mainos

Ruotsi varautuu Syyrian pakolaisaaltoon

Turvapaikanhakijoiden määrä on Ruotsissa korkeimmillaan sitten 1990-luvun alun, jolloin Balkanin sota toi maahan enimmillään yli 80 000 turvapaikanhakijaa vuodessa.

Sijoituspaikoista on jo pulaa, ja monet turvapaikanhakijat joutuvat pysymään maahanmuuttoviraston asumuksissa pidempään kuin oli suunniteltu. Tiloja on myös alettu vuokrata camping-alueilta, konferenssikeskuksista ja retkeilymajoista.

Ensi vuonna tahti ei hellitä. Ruotsi varautuu ottamaan ensi vuonna yli 54 000 turvapaikanhakijaa, joista 18 000:n on arvioitu tulevan Syyriasta.

Pakolaisvirta ei jakaudu maahan kuitenkaan tasaisesti. Esimerkiksi jo entuudestaan tuhansia pakolaisia vastaanottaneen Södertäljen arvioidaan ottavan ensi vuonna 1500 syyrialaista.

– Jonain maanantaina kouluun saattaa tulla 25 uutta lasta. Me emme voi kontrolloida tilannetta, kunnanhallituksen puheenjohtaja Boel Godner toteaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme