Mainos
Mainos

Ruotsia riepottelee lumimyrsky

Ruotsissa on varauduttu lumimyrskyn tuomaan runsaaseen lumisateeseen. Myrskystä on annettu tason kaksi varoitus jo eilen, kertoo Aftonbladet.

Lumikaaoksesta ja myrskystä on varoitettu Gotlannin, Olandin ja Kalmarissa. Lisäksi Pohjois-Ruotsiin odotetaan Suomen tapaan kovia pakkasia, jopa 30 pakkasastetta.

Ruotsin liikenneviraston mukaan lumisade helpotti Tukholman alueella jo aamyöstä, eikä isoja onnettomuuksia ole sattunut.

Kokonaisuudessaan Tukholman lääniin odotetaan 10-20 senttimetriä lunta. Pahin lumisadealue ohittaa Ruotsin pääkaupungin aamu kahdeksan jälkeen. tukholmalaisia onkin kehotettu  olemaan aamuliikenteessä erityisen varovaisia.

– Ongelma on siinä, että kovat tuulet yhdistettynä lumen tuloon voivat aiheuttaa tieltä suistumisia, joten ei ole huono idea jäädä kotiin, Ruotsin ilmatieteen laitoksen Mattias Burtu sanoo Aftonbladetissa. 

Ruosissa koettiin marraskuun alussa varsinainen lumikaaos, kun yön aikana tuli useita kymmeniä senttejä lunta. Tällöin esimerkiksi Tukholmassa liikenne pysähtyi lähes kokonaan. 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme