Mainos
Mainos

Ruotsidemokraatit itsevarmoina: "Meistä tulee suurin puolue"

Ruotsidemokraatit ovat iloinneet tuoreista kannatusluvuistaan, joiden mukaan puolue olisi nyt Ruotsin kolmanneksi suurin. Avoimella maahanmuuttovastaisuudella ratsastava puolue uskoo vahvasti nousevansa lähtitulevaisuudessa maan suurimmaksi puolueeksi.

Ruotsidemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof hehkuttaa kyselyn tuloksia Aftonbladet-lehdessä.

– Olen tietenkin erittäin iloinen ja vakuuttunut siitä, että meillä on potentiaalia nousta maan suurimmaksi puolueeksi. Eikä vähiten sen vuoksi, että muissakin maissa kanssamme samankaltaiset puolueet ovat päässeet esiin.

Ruotsidemokraattien kannatus on nyt lähes 20 prosenttia. Se on pelkästään kesän ja syksyn aikana noussut yli 5 prosenttia.

Johnsonille kannatuslukujen huima nousu kertoo Ruotsin pakolaistilanteesta. Puheenjohtaja Jimmie Åkesson on samoilla linjoilla.

– Yhä useampi priorisoi maahanmuuttopolitiikkaa. Tämä on seurausta vastuuttomasta politiikasta, jota nykyinen ja edellinen hallitus ovat harjoittaneet.

Ruotsidemokraatit kosiskelee Kokoomusta

Ruotsidemokraatit on jo aiemmin ehdottanut Kokoomukselle yhteistyötä. Yhä nousevien kannatuslukujen myötä puolueen ryhmänjohtaja Mattias Karlsson on nyt uusinut kutsun.

Karlssonin mukaan Kokoomuksen olisi tehtävä päätös, sillä oikeistoallianssi (Kristillisdemokraatit, Kokoomus ja Keskusta) ei hänen mukaansa tule missään nimessä saamaan enemmistöä seuraavissa vaaleissa. 

Anna Kinberg Batran täytyy päättää pian, haluaako hän jatkossa tehdä yhteistyötä sosiaalidemokraattien vai meidän kanssamme.

Toistaiseksi Kokoomus on kieltäytynyt edes ajattelemasta yhteistyötä kiistellyn puolueen kanssa ja muut ovat olleet samoilla linjoilla.

– Minusta tämä ajatus on tärkeää saada vireille. Tiedämme, että monet heidän kannattajistaan haluavat yhteistyötä. Joko Sosiaalidemokraatit ja Kokoomus muodostavat sinipuna-haalituksen ja me olemme ainoa oppositiopuolue tai sitten jonkun on tehtävä kanssamme yhteistyötä, summaa Karlsson.

Vasemmisto ennustaa pettymystä Ruotsidemokraateille

Vasemmiston puoluesihteeri Aron Ezler myöntää olevansa tyytymätön oman puolueensa laskevaan suosioon, mutta ennustaa pettymystä jatkossa myös Ruotsidemokraateille.

– On sääli, että heidän (Ruotsidemokraatit) kannattajansa tulevat pettymään. Ruotsidemokraatit elävät ihmisten peloilla ja epätoivolla ja nyt on paljon ihmsiä, jotka ovat huolissaan tulevaisuudesta.

Ruotsin tilastokeskuksen kaksi kertaa vuodessa julkaiseman kyselyn mukaan sosiaalidemokraatit, maltillinen kokoomus ja kristillisdemokraatit ovat menettäneet kannatustaan Ruotsidemokraateille. 

Kyselyyn osallistuneista joka neljäs mies kannatti Ruotsidemokraatteja. Naisista joka seitsemäs.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme