Mainos
Mainos

Ruotsidemokraattien edustajat kävelivät ulos kirkosta

Ruotsidemokraattien valtiopäiväryhmä on poistunut valtiopäivien avajaisten alla pidetystä jumalanpalveluksesta protestiksi piispan saarnalle.

Maahanmuuttokriittisen puolueen edustajat päättivät poistua Tukholman Suurkirkosta sen jälkeen kun piispa Eva Brunne alkoi saarnassaan puhua rasismista ja muukalaisvihamielisyydestä.

Ruotsidemokraattien puoluejohtaja Jimmie Åkesson piti Brunnen saarnaa selkeänä hyökkäyksenä puoluetta kohtaan ja oli syvästi loukkaantunut. Hän kuvaili kirkosta poistumista spontaaniksi reaktioksi.

Ruotsidemokraattien protestia kritisoitiin voimakkaasti.

- Yksi pahimmista etikettirikkeistä, mitä minä olen todistanut, liberaalin kansanpuolueen Johan Pehrson kommentoi ruotsidemokraattien päätöstä poistua kirkosta.

Brunne oli pahoillaan ruotsidemokraattien päätöksestä. Hän kuvaili ruotsalaismedioille saarnansa aihevalintaa ajankohtaiseksi tulkinnaksi evankeliumista.

(MTV3 - STT - TT)

Katso Kari Lumikeron raportti:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme